Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Korres - Twist Eyeshadow

Όνομα: Korres - Twist Eyeshadow #68 & #29
Τιμή: 10.80 ευρώ
Ποσότητα: 14ml
Τι υπόσχεται; "Κρεμώδης σκιά ματιών για εντυπωσιακό, φωτεινό χρώμα που διαρκεί 24 ώρες, χωρίς να μουτζουρώνει. Σε πρακτική συσκευασία με ενσωματωμένη ξύστρα στη βάση."
Η άποψή μου: Ό,τι πιο βολικό για μένα σε σκιά για το καλοκαίρι! Έχει διάρκεια (οκ, όχι 24 ώρες που λέει!!!) αλλά αντέχει και την ζέστη και την υγρασία! Αν θέλω μεγαλύτερη διάρκεια θα βάλω κι ένα primer στα βλέφαρα! Τα δύο χρωματάκια που έχω, το καφέ-μπρονζέ και το ροζ μπορούν από μόνα τους να δημιουργήσουν ένα λουκ, χωρίς άλλες σκιές και ανακατέματα, για όταν θέλουμε κάτι γρήγορο. Μπορούν βέβαια και να συνδυαστούν και με άλλες σκιές για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Απλώνω λίγη ποσότητα κατευθείαν από το "μολύβι"/στικ και την απλώνω στην συνέχεια με τα δάχτυλά μου. Αν θέλω παραπάνω ένταση συνεχίζω να συμπληρώνω ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμώ. Το καλό είναι ότι όταν στεγνώσει, δε θα μουτζουρώσει. Πολύ πρακτικό βρίσκω ότι έχει και ξύστρα στην άκρη του μολυβιού το οποίο είναι μηχανικό. Με την ξύστρα όμως έχεις πάντα μυτερή την άκρη του προϊόντος ώστε να κάνεις το περίγραμμα του ματιού εύκολα και με ακρίβεια. Μακάρι να ανήκαν στην μόνιμη σειρά του Κορρέ και να υπήρχαν και περισσότερα χρώματα. Είναι ένα πολύ αξιόλογο προϊόν που τώρα το καλοκαίρι το ευχαριστιέμαι ήδη πολύ.
Συμπέρασμα: Εύκολο, πρακτικό, γρήγορο αποτέλεσμα, σχετικά οικονομικό (τσεκάρετε εκπτώσεις σε online και μη φαρμακεία για καλύτερες τιμές), με αρκετά καλή διάρκεια και ωραίο αποτέλεσμα. Ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι πιστεύω!
Θα το ξαναγόραζα; Ναι αλλά κυκλοφορούν για περιορισμένο χρονικό διάστημα οπότε δε ξέρω αν θα τα ξαναβρώ δυστυχώς. Θα ήθελα όμως να πάρω και κάποια από τα υπόλοιπα χρώματα.
Συστατικά: Ethylhexyl Palmitate, Iron Oxides (CI 77499), Microcrystalline Wax / Cera Microcristallina, Vegetable (Olus) Oil, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax / Candelilla Cera, PTFE / Polytetrafluoroethylene, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Ultramarines (CI 77007), Ferric Ferrocyanide (CI 77510), Hydrogenated Vegetable Oil, Iron Oxides (CI 77491), Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Iron Oxides (CI 77492), Glyceryl Oleate, Glyceryl Stearate, Lecithin, Propylene Carbonate, Stearalkonium Hectorite, Tocopherol, Tocopheryl Acetate.
Βαθμός: 8/10



Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Bourjois - 123 Perfect CC Cream

Όνομα: Bourjois - 123 Perfect CC Cream
Τιμή: 11.90 ευρώ
Ποσότητα: 30ml
Τι υπόσχεται; Διορθώνει τις χρωματικές δυσχρωμίες της επιδερμίδας. Προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση. Έχει SPF 15. Προσφέρει φωτεινότητα στο δέρμα και άψογο αποτέλεσμα με μία κίνηση. Έχει μη λιπαρή και ελαφριά σύνθεση. 
Η άποψή μου: Η κάλυψη που προσφέρει είναι ελαφριά προς μέτρια. Μου αρέσει που κάνει το χρώμα του δέρματός μου πιο ομοιόμορφο. Αν έχετε κάποιο σημάδι ή σπυράκι θα χρειαστεί πιθανότατα να το καλύψετε και με κάποιο concealer. Η σύνθεση της κρέμας είναι όντως ελαφριά. Δεν νιώθω να μου κλείνει τους πόρους. Το αποτέλεσμα που αφήνει μετά την εφαρμογή είναι φυσικό και όχι εντελώς ματ. Επειδή έχω μεικτή προς λιπαρή επιδερμίδα πάντα χρησιμοποιώ και κάποια πούδρα από πάνω. Μετά από 2-3 ώρες θα εμφανίσω βέβαια λιπαρότητα στην ζώνη Τ αλλά αυτό μου συμβαίνει σχεδόν πάντα. Είναι εύκολο να απλωθεί με τα χέρια, με πινέλο ή με σφουγγαράκι. Νομίζω, για μένα, θα είναι πιο χρήσιμη τον χειμώνα παρά το καλοκαίρι, κυρίως γιατί η προστασία από τον ήλιο (SPF 15) που προσφέρει είναι πολύ χαμηλή για τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια. Δεν έχει κάποιο έντονο ή ενοχλητικό άρωμα. Είναι σε συσκευασία σωληναρίου που με διευκολύνει αρκετά. Καλό είναι να ανακινείτε το προϊόν πριν την χρήση. Δεν είναι ούτε πολύ λεπτόρρευστο ούτε και πολύ παχύρρευστο. Τέλος, είναι ένα αρκετά οικονομικό προϊόν, που εύκολα το βρίσκουμε σε πολλά καταστήματα καλλυντικών. 
Συμπέρασμα: Μια οικονομική CC κρέμα που βοηθά με τις δυσχρωμίες του δέρματος και είναι ελαφριά, μη λιπαρή και ιδανική για τις πρωινές ώρες. Μου αρέσει και η κάλυψη που προσφέρει και το αποτέλεσμα και η διάρκειά της. Το μόνο μου πρόβλημα είναι ο χαμηλός δείκτης προστασίας που προσφέρει.
Θα το ξαναγόραζα; Ναι.
Συστατικά: AQUA (WATER), CAPRYLYL METHICONE, DIMETHICONE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, METHYL TRIMETHICONE, PEG-10 DIMETHICONE,
PROPANEDIOL, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE,SACCHARIDE ISOMERATE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, PHENOXYETHANOL, SODIUM CHLORIDE, BIS-PEG/PPG-14/14 DIMETHICONE, DISODIUM STEAROYL GLUTAMATE,PARFUM (FRAGRANCE), PROPYLENE CARBONATE, TOCOPHERYL ACETATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, PANTHENOL, SILICA,ALUMINUM HYDROXIDE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, LYSOLECITHIN, CITRIC ACID, SODIUM CITRATE, AMYL CINNAMAL, BHT, PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, PANTOLACTONE, PHENETHYL ALCOHOL, TOCOPHEROL, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE. [+/- (MAY CONTAIN): CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), MICA, CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77288 (CHROMIUM OXIDE GREENS)].

Βαθμός: 8/10



Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Real Techniques - Expert Face Brush

Όνομα: Real Techniques - Expert Face Brush
Τιμή: Αναλόγως από που θα το παραγγείλετε (στο feelunique.com κοστίζει 15.59 ευρώ)
Τι υπόσχεται; Τέλειο αποτέλεσμα για το άπλωμα foundation σε κρεμώδη ή υγρή μορφή. Συνθετικές τρίχες. 100% cruelty free (δεν χρησιμοποιήθηκε κανένα ζωάκι για να κατασκευαστούν αυτά τα πινέλα). Στέκεται όρθιο για εύκολη αποθήκευση. Η λαβή από αλουμίνιο κάνει το πινέλο ιδιαίτερα ελαφρύ κι εύκολο στη χρήση.
Η άποψή μου: Είναι το πρώτο πινέλο που δοκίμασα από Real Techniques και πάνω από ένα χρόνο το χρησιμοποιώ non stop, σχεδόν κάθε φορά που βάφομαι! Συγκεκριμένα, το χρησιμοποιώ για την εφαρμογή της βάσης/foundation/BB ή CC cream. Βοηθά και στο να απλωθεί καλύτερα το προϊόν και στο να έχουμε καλύτερη κάλυψη. Οι τρίχες του πινέλου είναι πάρα πολύ απαλές. Το έχω πλύνει πάρα πάρα πολλές φορές και δεν έχει μαδήσει, δεν έχει χάσει το σχήμα του και δεν έχει χάσει την απαλότητά του. Για μένα έχει γίνει ένα από τα πιο βασικά πινέλα για το καθημερινό μου μακιγιάζ και σκέφτομαι να πάρω κι ένα δεύτερο να το έχω όταν το πρώτο δεν έχει στεγνώσει από το πλύσιμο. Τέλος, για την ποιότητά του είναι πολύ οικονομικό και με μια καλή αναζήτηση στο ίντερνετ μπορεί να το βρείτε και πιο οικονομικά.
Συμπέρασμα: Ένα πινέλο από συνθετική τρίχα για την εφαρμογή του foundation. Βοηθά στο καλύτερο άπλωμα του προϊόντος στο πρόσωπο και στην επίτευξη καλύτερης κάλυψης. Δεν χαλάει με τα πλυσίματα. Είναι οικονομικό.
Θα το ξαναγόραζα; Ναι!!!
Βαθμός: 10/10



Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

MAC - Mineralize Skinfinish Natural Powder

Όνομα: MAC - Mineralize Skinfinish Natural Powder #Light
Τιμή: 29.00 ευρώ
Ποσότητα: 10g
Τι υπόσχεται; Φυσικό-ματ τελείωμα, ελαφριά κάλυψη.
Η άποψή μου: Για μένα είναι η ιδανική πούδρα τελειώματος. Αφού δηλαδή έχω ολοκληρώσει το μακιγιάζ μου θα περάσω ελαφριά μια στρώση από αυτή την πούδρα και τότε μοιάζουν όλα να έχουν ενωθεί και ανακατευθεί τέλεια! Δεν έχω βρει άλλη πούδρα προς το παρόν να κάνει κάτι αντίστοιχο για μένα. Δεν την χρησιμοποιώ για κάλυψη, όπως λέει άλλωστε και η εταιρεία είναι για ελαφριά κάλυψη. Δεν την έχω καν μέσα στην τσάντα μου για φρεσκάρισμα στη διάρκεια της μέρας. Έχει πολύ συγκεκριμένο σκοπό για μένα και για τις ανάγκες του δέρματός μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένη λοιπόν γιατί δίνει ένα φωτεινό φυσικό τελείωμα και "θολώνει" τις πιθανές "γραμμές" προϊόντων όπως το ρουζ ή το μπρόνζερ. Είναι ακριβή μεν αλλά κρατάει πάρα πάρα πολύ καιρό. Την έχω ενάμιση χρόνο και δεν έχει φτάσει ούτε στο μέσο ακόμη. Επίσης, αξίζει να την πάρει κανείς όταν έχει εκπτώσεις στην MAC.
Συμπέρασμα: Μια ελαφριά από άποψη κάλυψης πούδρα με φυσικό τελείωμα. Φωτίζει και ομογενοποιεί το μακιγιάζ.
Θα το ξαναγόραζα; Ναι!
Συστατικά: Active Ingredients: Octinoxate 7.50% Inactive Ingredients: Water, Butylene Glycol, Triethylhexanoin, Squalane, Propylene Glycol Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Stearic Acid, Glycerin, Kaolin, Beta Vulgaris Root Extract, Haberlea Rhodopensis Leaf Extract, Tamarindus Indica Seed Gum, Yeast Extract, Magnesium Chloride, Sodium Chloride, Zinc Chloride, Potassium Chloride, Lysine, Tocopherol , Panthenol, Polysorbate 20, Lecithin, Tromethamine, Xanthan Gum, Ascorbyl Palmitate, Retinyl Palmitate, Caprylyl Glycol, Simethicone, Cetyl Alcohol, Hydrogenated Lecithin, Magnesium Aluminum Silicate, Isostearic Acid, Hexylene Glycol, Pentylene Glycol, Disodium EDTA, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol. May Contain: Mica, Titanium Dioxide, Iron Oxides, Chromium Oxide Greens
Βαθμός: 9/10



Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Bare Minerals - Broad Spectrum SPF 20 Concealer

Όνομα: Bare Minerals - Broad Spectrum SPF 20 Concealer #Bisque
Τιμή: 22.00 ευρώ
Ποσότητα: 2g
Τι υπόσχεται; Καλύπτει τις ατέλειες, γίνεται ένα με το δέρμα και δεν φαίνεται σαν να φοράς makeup, μεσαία προς φουλ κάλυψη, φυσικό αποτέλεσμα και SPF 20 για προστασία από τον ήλιο.
Η άποψή μου: Ένα από τα πιο απογοητευτικά προϊόντα που έχω δοκιμάσει! Έχοντας ακούσει πάρα πολύ καλές κριτικές αποφάσισα να το δοκιμάσω με σκοπό να το χρησιμοποιήσω για να σετάρω το concealer κάτω από τα μάτια μου. Ήθελα περισσότερη κάλυψη (έχω έντονους μαύρους κύκλους) και καλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ μου. Δεν μου τα πρόσφερε σε καμία περίπτωση! Προσπάθησα με διαφορετικές ενυδατικές ματιών, με διαφορετικά concealers αλλά τίποτα! Ούτε κάλυψη, ούτε και διάρκεια. Όσο για φυσικό αποτέλεσμα; Ούτε κατά διάνοια! Φαινόταν ότι είχα βάλει πούδρα και μάζευε στις λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια. Στα θετικά θα έλεγα ότι έχει καλή συσκευασία για προϊόν με πούδρα σε ελεύθερη μορφή και επίσης είναι πάρα πολύ λεπτή η πούδρα. Φυσικά αυτά για μένα μικρή σημασία έχουν από τη στιγμή που το προϊόν δεν λειτούργησε σε μένα (και σε φίλη μου που το δοκίμασε).
Συμπέρασμα: Ένα ακριβό concealer σε μορφή ελεύθερης πούδρας που αν δεν κατάφερε να προσθέσει λίγη κάλυψη και φως αλλά και να σετάρει το concealer κάτω από τα μάτια, αδυνατώ να φανταστώ τι θα έκανε αν έβαζα μόνο αυτό και τίποτα άλλο από κάτω.
Θα το ξαναγόραζα; Όχι!!!
Συστατικά: Mica (CI 77019), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77499, CI 77492, CI 77491), Ultramarines (CI 77007)
Βαθμός: 1/10

*Αν το έχετε δοκιμάσει με κάποιον άλλον τρόπο και λειτούργησε για σας, παρακαλώ πείτε μου στα σχόλια από κάτω. Ευχαριστώ!*